Historie​

Broager Strand Camping har en spændende historie, der går helt tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor stedet var en hyggelig kro bygget i 1874.

​​

Dog skal man op til 1902, førend stedet historisk kom på det lokale landkort. Manden, som sejlede færgen tværs over Sønderborg Bugt mellem Skelde og Sønderborg for at hente smør omkring århundredeskiftet, begyndte at tage folk fra den store by med retur, så de kunne besøge kroen med den unikke beliggenhed.

​​

Det blev efter datidens målestok lidt af et tilløbsstykke, og netop færgeruten gjorde, at Sønderborg og Skelde, trods adskilt af vandet, blev tæt forbundet.

​​

Ventetid og kortspil

Der var ikke meget Scandlines over færgetiderne den gang, og det gav ventetid, når folkene fra Sønderborg efter veloverstået kroophold skulle tilbage til byen. Den blev brugt på at spille kort, hvilket gav kroen navnet ”Spar Es”.

​​

I 1924 overtog krofatterens to døtre stedet, der nu midlertidigt blev kendt som ”Spar Dame”, men som fortsat nød godt af færgens ”levering” af gæster.​

Tyskerne kommer til

Rågespisning blev i slutningen af 50’erne og starten af 60’erne et kendetegn for ”Spar Es”, og sammen med det årlige pinsebal sikrede det en fortsat stigning i antallet af gæster. Men det var et par uventede tyske gæster en dag i 1963, der startede transformationen af stedet til det, det er i dag.

Et tysk par kom pludselig forbi kroen og spurgte den nye kroejer (efter de to døtre), om de måtte slå telt op og sove nede ved stranden. Det var der ingen problemer i, mente han, og de følgende år spredte rygtet sig åbenbart hos naboerne mod syd.

​​

I 1968, fem år senere, blev kroen flyttet til den nuværende placering, og Spar Es Camping begyndte at tage form med krolokalerne som en del af pladsen.

​​

Navneforandring

I 2006 overtog Ingelise og Kenneth Schmidt campingpladsen, som de i 2011 omdøbte til Broager Strand Camping og er i gang med at modernisere.​

​Do you need help?

If you have any questions, write to us in the form.

​We will reply back as soon as possible.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Broager Strand Camping

​Broager Strand Camping is located near Sønderborg in Southern Jutland. We have 120 seats, one third of which are occupied by tenants.

We emphasize that all visitors get a good experience when they are camping and come to us. That is why we always go out to the campsite to find a place.

Contact

Broager Strand Camping​

Skeldebro 32

​​6310 Broager

Get directions

​​

Telephone: 74 44 14 18​

post@broagerstrandcamping.dk